Αγαπημένοι μου φίλοι καλή σας μέρα!


 Εύχομαι να είστε όλοι καλά και να απολαμβάνετε το εορταστικά κλίμα των ημερών! Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και  έχει φθάσει η ώρα για τα γιορτινά μας ψώνια.  Και φυσικά εμείς εδώ στα Nst Nastasia.com ετοιμαζόμαστε να χαρίσουμε δώρα στα αξιολάτρευτα βαφτιστήρια μας. Το θέμα μας λοιπόν αφορά σε ιδέες και συμβουλές πριν την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη εξόρμησή μας στα μαγαζιά.


 Καταρχήν θα πρέπει πάντα να έχουμε στο νου πως το δώρο που διαλέγουμε πρέπει αφενός να αρέσει στο βαφτιστήρι μας, αφετέρου να είναι αντιπροσωπευτικό του γούστου μας. Γιατί σε κάθε δώρο που κάνουμε πρέπει να βάζουμε ένα κομμάτι δικό μας, της ψυχής  μας, που θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα απ’ αυτούς που πραγματικά μας αγαπούν. Πάμε λοιπόν να δούμε όμορφες ιδέες δώρων, για βαφτιστήρια όλων των ηλικιών:


 

 Παιχνίδια: για νονούς που νιώθουν κι οι ίδιοι παιδιά!


Σίγουρα είναι το δώρο που θα χαροποιήσει περισσότερο τα μικρότερα παιδιά. Ωστόσο, κατά τη γνώμη μου, είναι το δώρο που κρύβει τις μεγαλύτερες παγίδες. Καλοί μου νονοί και νονές, χαρίστε παιχνίδια εκπαιδευτικά, όχι βίαια, που στόχο έχουν να βοηθήσουν το μικρό σας βαφτιστήρι στην ψυχοσυναισθηματική του ανάπτυξη! Ας κρατήσουμε τα παιδιά, όσο περνά απ’ το χέρι μας μακριά από video games και gadgets που γρήγορα θα βαρεθούν και δεν βοηθούν καθόλου στην κοινωνική εξέλιξή τους. Άλλωστε κυκλοφορούν τόσο όμορφα παιχνίδια στο εμπόριο (επιτραπέζια,  κατασκευών, στρατηγικής κ.α) που και  θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον το παιδιών και θα συνδράμουν στην ανάπτυξη των ικανοτήτων τους.

 


Αντικείμενα σχετικά με χόμπι ή άλλου είδους δραστηριότητα: για προνοητικούς νονούς!


 Ένα ζευγάρι καινούργιες πουεντ για την μικρή μπαλαρίνα, μια καλή ρακέτα για έναν επίδοξο τενίστα, ένα καβαλέτο για τα βαφτιστήρια που ασχολούνται με τη ζωγραφική, είναι πράγματα που θα φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα και θα τα ευχαριστηθούν! Τέτοιου είδους δώρα είναι πρωτότυπα,  ενισχύουν την προσπάθεια που καταβάλλουν τα παιδιά μέσω των διαφόρων δραστηριοτήτων τους και τα παροτρύνουν να συνεχίσουν δυναμικά!

 


Βιβλία : για ψαγμένους νονούς!


Μία από τις δικές μου αγαπημένες επιλογές για δώρα γενικότερα. Το να χαρίσεις βιβλίο σ’ ένα παιδί, πιστεύω ότι είναι ο πιο όμορφος τρόπος να το βοηθήσεις να ανοίξει τους ορίζοντες του και να γίνει  ένας σκεπτόμενος άνθρωπος. Μπορεί  να φαίνεται πολύ απλή επιλογή αλλά μη γελιέστε! Η αγορά ενός βιβλίου που προσφέρεται ως δώρο, απαιτεί χρόνο, κόπο και προβληματισμό. Παρά τη φαινομενική πληθώρα, τα καλά βιβλία σήμερα είναι δυσεύρετα. Επενδύστε σε κάτι κλασικό ή διαλέξτε ένα βιβλίο που έχει ουσιαστικό περιεχόμενο  και  περνά όμορφα μηνύματα. Καλό θα ήταν να το διαβάσετε εσείς πρώτα ώστε να βεβαιωθείτε για την επιλογή σας,  και φυσικά να γράψετε μια αφιέρωση από καρδιάς  στο πνευματικό σας παιδί.


Οι παραπάνω επιλογές είναι διαχρονικές και πετυχημένες συνταγές για την επιλογή του κατάλληλου χριστουγεννιάτικου δώρου. Στην συνέχεια του άρθρου θα υπάρξουν  προτάσεις  για πιο μοδάτους νονούς ! Μείνετε συντονισμένοι, πάντα εδώ στο Nst Nastasia Nona’s Blog...!


Κοντά σας  σε λίγες μέρες,

Nona

 

....to be continued…