Φίλοι μου αγαπημένοι,


Ελπίζω να είστε όλοι καλά (να έχετε γλιτώσει τις πρώτες ιωσούλες!) και να διαβάζετε χαλαροί το blog μας εδώ στα Nst Nastasia.com.


Ο Νοέμβριος έχει μπει για τα καλά και μαζί του φέρνει τα πρώτα κρύα αλλά και χουχουλιάρικη διάθεση... Και η Nona κάθεται αναπαυτικά στον καναπέ της και σκέφτεται όλους όσοι ετοιμάζονται να βαπτίσουν τα γλυκά τους μωρά μέσα σε αυτές τις χειμωνιάτικες μέρες.


 Είναι γεγονός πως ο χειμώνας δεν επιλέγεται πλέον τόσο συχνά για βαπτίσεις, όσο οι υπόλοιπες εποχές, μιας και είμαστε λίγο "χειμωνοφοβικοί", ειδικά σε ό,τι αφορά τα μικρά παιδιά. Τρομάζουμε στην ιδέα ότι θα τα "εκθέσουμε" στις χαμηλές θερμοκρασίες, τρέμουμε μην ιδρώσουν και κρυώσουν, μην τυχόν κολλήσουν κάποια γρίπη κτλ. Έτσι, πολλοί γονείς και νονοί αποφεύγουν να μπουν στην διαδικασία της βάπτισης κατά τους χειμερινούς μήνες.


Προσωπικά, όσο κι αν λατρεύω τα μυστήρια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού που έχουν μια ανεμελιά και μια ανάλαφρη διάθεση, δεν μπορώ να παραβλέψω την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα των χειμωνιάτικων τελετών. Διότι αγαπητοί μου, ο χειμώνας έχει την δική του γοητεία. Έχει αρχοντιά, κομψότητα και φινέτσα, περισσότερη ίσως από κάθε άλλη εποχή του χρόνου.


Και για να γίνω πιο συγκεκριμένη, σε μία χειμερινή βάπτιση το κρύο κρατά τους παρευρισκομένους συγκεντρωμένους εντός του ναού, περισσότερο προσηλωμένους στο μυστήριο, η εκκλησία φαίνεται πιο επιβλητική, είμαστε ντυμένοι πιο καλά, καθώς τα χειμερινά ρούχα είναι πιο βαριά κι επίσημα και γενικά επικρατεί μια πιο μυσταγωγική διάθεση. Θεωρώ λοιπόν πως η βάπτιση το χειμώνα αποπνέει σοβαρότητα και ταιριάζει σε elegant γονείς και  νονούς.


 Εμείς εδώ στα Nst Nastasia αγαπάμε το χειμώνα και ντύνουμε τα παιδιά μας με τα πιο καλά χειμερινά βαπτιστικά ρούχα. Γιατί αλήθεια, ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα τόσο σικάτο παλτό όπως αυτό ;

 

 

 

 

 

ή σε μία τέτοια εκλεπτυσμένη κάπα για την μκρή του νεοφώτιστη!

 

 

 

 

 

 

Και ποιος μπορεί να αρνηθεί πόσο υπέροχα κομψός θα δείχνει ο μικρός μας βαφτιστήρας μέσα σε ένα τέτοιο σύνολο?


 

 


Στα δικά μας μάτια ο χειμώνας δίνει άλλη διάσταση στην βάπτιση, ίσως πιο μεγαλειώδη. Και με τα δικά μας βαπτιστικά πακέτα, δεν έχετε κι εσείς τίποτα να φοβηθείτε. Τολμήστε μια χειμερινή βάπτιση που θα σπάει τη μονοτονία,θα είναι ξεχωριστή και θα μείνει αξέχαστη σε εσάς και στους καλεσμένους σας!


Πολλά φιλιά,


Nona