Αγαπητοί μου φίλοι καλημέρα!

 

 

 Τι καλοκαίρι κι αυτό, ε? Ελπίζω να είστε όλοι υγιείς και ψύχραιμοι. Παρόλη την αναταραχή της χώρας, ευτυχώς όπως πληροφορούμαι τα προγραμματισμένα Μυστήρια του καλοκαιριού πραγματοποιούνται κανονικά και χαρίζουν στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς σε όσους συμμετέχουν. Κι εμείς εδώ στο Nst Nastasia Nona’s blog δε σας ξεχνάμε στιγμή!

 

Το σημερινό μας θέμα λοιπόν αφορά ένα κομμάτι της βάπτισης το οποίο είναι αρκετά αμφιλεγόμενο και συχνά γίνονται υπερβολές. Μιλάω για τον στολισμό της βάπτισης.

 

Ακόμα και εδώ (!) τα ρεύματα είναι αντικρουόμενα. Άλλοι λένε πως ο στολισμός για την βάπτιση είναι από μόνος του μια υπερβολή που δε συνάδει με το χαρακτήρα του Ιερού Μυστηρίου, πολλές εκκλησίες μάλιστα δεν τον επιτρέπουν καθόλου, και άλλοι υποστηρίζουν ότι ο στολισμός είναι αυτός που ομορφαίνει το χώρο και κάνει τη διαφορά.

 

Προσωπικά, ακολουθώντας τις περισσότερες φορές minimal τάσεις διακόσμησης, η υπερβολή είναι πάντα ένα στοιχείο που με ενοχλεί. Θεωρώ ότι ο χώρος της Εκκλησίας είναι ιερός και χρήζει ταπεινότητας και σεβασμού (βασικές αρχές που ο ίδιος ο χριστιανισμός πρεσβεύει και άρα εμείς συμμετέχοντας στα Μυστήριά του τον ακολουθούμε) και δεν έχει ανάγκη από τούλια και λουλούδια φανταχτερά. Ωστόσο δεν μπορώ να μην εκτιμήσω την καλαισθησία και τα όμορφα στολίδια εκτός του χώρου του ναού. Εκεί λοιπόν προτείνω να εντάσσεται η φαντασία και  η δημιουργικότητα  των διοργανωτών της βάπτισης.

 

Εξάλλου, την μεγαλύτερη εντύπωση οφείλει να την κάνει το ίδιο το παιδάκι που βαπτίζεται αφού κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι αυτό είναι το πιο όμορφο λουλούδι της μέρας. Με όμορφα και προσεγμένα βαπτιστικά ρούχα και αξεσουάρ ο νεοφώτιστος ή η νεοφώτιστη θα κλέψει την παράσταση και θα επισκιάσει κάθε άλλο στολισμό γύρω του. Αν λοιπόν θέλετε να ξεφύγετε από τα τετριμμένα, επιλέξετε ένα πραγματικά πρωτότυπο βαπτιστικό σύνολο (οι δικές μας προτάσεις είναι ατέλειωτες!) και αφήστε το ίδιο το παιδί να λάμψει μέσα σε αυτό.

 

Επιπλέον, εκτός από το όμορφο βαπτιστικό πακέτο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει, οι χαρούμενες και ζωηρές μπομπονιέρες είναι αυτές που θα μείνουν στους καλεσμένους να τους θυμίζουν μια καλόγουστη και ξεχωριστή βάπτιση, γι’ αυτό διαλέξτε τες με προσοχή.

 

Όσον αφορά τον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, θα σας πρότεινα να τον διακοσμήσετε λιτά και απέριττα αφού η μεγαλύτερη ομορφιά κρύβεται στην απλότητα, δε συμφωνείτε; Αν παρόλα αυτά επιμένετε σε μια πιο ζωηρή διακόσμηση του χώρου, φροντίστε να υπάρχει μια σχετική ομοιομορφία στα χρώματα και στα σχέδια με τα οποία θα «στολίσετε» όλη τη βάπτιση, ώστε το αποτέλεσμα να είναι ασφαλές.

 

Αυτές λοιπόν είναι οι δικές μας προτάσεις. Και φυσικά στα Nst Nastasia ανυπομονούμε να στολίσουμε με τα πιο ξεχωριστά βαπτιστικά ρούχα και την δική σας πρωτότυπη βάπτιση! Εμπιστευτείτε μας και να είστε βέβαιοι ότι θα ξεπεράσουμε τις υψηλότερες προσδοκίες σας!

 

 

Μέχρι το επόμενο post,

 

σας φιλώ γλυκά,

 

Nona