Γεια σας φίλοι μου!

 

Εύχομαι να είστε όλοι καλά και να απολαμβάνετε τις πρώτες δειλές ανοιξιάτικες μέρες. Η πιο όμορφη εποχή του χρόνου βρίσκεται προ των πυλών και μαζί της φέρνει την πιο ιδιαίτερη εποχή για κάθε νονό. Φυσικά και αναφέρομαι στο Πάσχα! Μετά την επίσημη ημέρα της βάπτισης, αυτές είναι οι  μέρες που κάθε χρόνο, ο νονός ή η νονά είναι το τιμώμενο πρόσωπο, καθώς όλα τα παιδιά περιμένουν πώς και πώς τα πασχαλινά τους δώρα! Οι υποχρεώσεις του νονού όπως έχουμε ξαναπεί δεν τελειώνουν με το Μυστήριο της βάπτισης και το βαπτιστικό πακέτο δώρων… Στην πραγματικότητα, όλα ξεκινούν μετά από αυτό! Με αφορμή λοιπόν το Πάσχα που πλησιάζει, το σημερινό μας post (όπως και το επόμενο) εδώ στο Nst Nastasia Nona’s Blog, αποτελεί οδηγό προς «ναυτιλλoμένους»  νονούς για τις απαραίτητες πασχαλινές αγορές.

                                                     

                                                              

Κεφάλαιο 1ο:   Η ΛΑΜΠΑΔΑ

 

 

 

Αποτελεί το σήμα κατατεθέν  του καλόγουστου νονού στα χέρια του μικρού παιδιού το βράδυ της Ανάστασης. Η λαμπάδα που θα αγοράσουμε για το βαφτιστήρι μας πρέπει να ανταποκρίνεται στην ηλικία του και να είναι στολισμένη με ένα αντικείμενο που θα μείνει στο παιδί ως αναμνηστικό και μετά τη χρήση της. Ένα μικρό λούτρινο ζωάκι, ένα ξύλινο παιχνιδάκι, ένα διακοσμητικό δωματίου- ακόμα κι ένα κόσμημα -είναι μερικές  ιδέες που θα ξεχωρίσουν. Επίσης όμορφες λαμπάδες, ζωγραφισμένες στο χέρι ή με ιδιαίτερα σχήματα κεριού, όπως παγωτά, σπίρτα, λουλούδια, αποτελούν πρωτότυπες ιδέες για εφήβους και μεγαλύτερα παιδιά.  Επιπλέον, αν πιάνουν τα χέρια σας και έχετε καλλιτεχνικές τάσεις, μπορείτε με λίγη φαντασία και απλά υλικά να φτιάξετε τη λαμπάδα που θα δωρίστε μόνοι σας. Για εσάς όμως, που όπως κι εγώ, δεν έχετε κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο στα εικαστικά ( :P), μπορείτε να βρείτε εξαιρετικές  έτοιμες λαμπάδες στο εμπόριο. Αυτό που θα σας συνιστούσα, είναι να αποφύγετε τις λαμπάδες που δίνουν δώρο μαζί με συγκεκριμένα παιχνίδια του εμπορίου, αφού πρόκειται για φθηνά- σκέτα- ξερά κεριά με κάτι κακοβαλμένους φιόγκους  που δεν έχουν καμία φινέτσα. Αν θέλετε οπωσδήποτε να αγοράσετε το παιχνίδι στο βαφτιστήρι σας,  χαρίστε του τουλάχιστον μια έξτρα λαμπάδα γουστόζικη και στολισμένη, ώστε να την κρατήσει αξιοπρεπώς στην Ανάσταση!

 

 

Κεφάλαιο 2ο:   ΤΑΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

 

  

 

Το πιο κλασικό πασχαλινό δώρο! Έχει περάσει ως έθιμο από γενιά σε γενιά και δε νοείται Πάσχα χωρίς ένα καινούριο ζευγάρι «καλών» παπουτσιών από τη νονά ή το νονό. Επειδή οι εποχές είναι δύσκολες, καλό θα ήταν να ενημερωθείτε πρώτα από τους γονείς για τις ανάγκες του παιδιού σε υποδήματα και να του αγοράσετε αυτά που πραγματικά χρειάζεται (γιατί μπορεί εσείς να έχετε ερωτευτεί ένα ζευγάρι μπαλαρίνες για τη μικρή σας πριγκιπισσούλα, αλλά εκείνη να χρειάζεται αθλητικά!) Ό,τι  και να επιλέξετε, φροντίστε να είναι όμορφο, άνετο και βολικό  που και το παιδάκι θα ευχαριστηθεί και θα εκτιμηθεί από τους γονείς.

 

Μείνετε συντονισμένοι για τη συνέχεια του άρθρου και την ολοκλήρωση της λίστας των πασχαλινών δώρων! Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα, πάντα εδώ στα nstnastasia.com!

 

Φιλιά,

Nona

 

…to be continued…