Αγαπημένοι μου φίλοι,

Είμαστε πια μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα και οι ετοιμασίες για το Πάσχα έχουν κορυφωθεί. Και εμείς, όλη η ομάδα των Nst Nastasia, δεν φροντίζουμε μόνο για την βάπτιση με ενός παιδιού με τα ξεχωριστά βαπτιστικά μας πακέτα, αλλά είμαστε εδώ για να λύνουμε όλες τις απορίες και να δίνουμε φρέσκες ιδέες και προτάσεις σε κάθε νονό. Πάμε λοιπόν να δούμε τη συνέχεια του προηγούμενου άρθρου και να ολοκληρώσουμε τη λίστα με τα πασχαλινά δώρα.

 

 

Κεφάλαιο 3ο : ΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΑΥΓΟ

 

 

Ε, ναι! Το σοκολατένιο αυγό είναι το πιο γλυκό από τα πασχαλινά δώρα! Μην το παραλείψετε και μην το αντικαταστήσετε με κανένα άλλο σοκολατένιο κοκοράκι, λαγουδάκι ή άλλου είδους περίτεχνο αυγό ζαχαροπλαστείου! Τα παιδιά το Πάσχα ζουν για το σοκολατένιο αυγό του εμπορίου, αυτό, το τυλιγμένο στο χρωματιστό ασημόχαρτο που κρύβει μέσα το παιχνιδάκι έκπληξη! Όσο ασήμαντο και μικρό κι αν είναι αυτό το δωράκι μην τους το στερείτε! Αυτό είναι που θέλουν! (…σας μιλάω εκ βαθέων… παλιά παιδικά πασχαλινά τραύματα… κλαψ κλαψ)

 

Κεφάλαιο 4ο : ΤΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ

 

 

Η πιο χαρακτηριστική πασχαλινή μυρωδιά είναι αυτή του τσουρεκιού.. Και εδώ ναι, επιβάλλεται να είναι από καλό ζαχαροπλαστείο! Βέβαια το καλύτερο τσουρέκι είναι αυτό που θα φτιάξετε μόνοι σας και ή Nona ( εκ Πόλεως ορμώμενη) μπορεί να σας δώσει τη συνταγή! Εγγυημένη επιτυχία! ;) Σε κάθε περίπτωση, το τσουρέκι είναι must και δεν πρέπει να απουσιάζει από το πασχαλινό δωροπακέτο.

 

EXTRA STUFF

Κάποιο επιπλέον παιχνίδι, ρούχο, κόσμημα, βιβλίο ή gadget είναι βεβαίως ευπρόσδεκτο αλλά όχι υποχρεωτικό. Έγκειται στη διακριτική ευχέρεια του κάθε νονού και φυσικά στο budget του αν θα το προσθέσει στα υπόλοιπα καθιερωμένα δώρα. Γενικά, λέμε όχι στις υπερβολές, όχι στα περιττά έξοδα, όχι στην επίδειξη- μεγαλομανία. Αυτά είναι πρακτικές περασμένων εποχών με κάκιστα αποτελέσματα. Είμαι σίγουρη ότι όλοι εμείς, οι νέοι νονοί και νονές στοχεύουμε στην ουσία, στο είναι και όχι στο φαίνεσθαι. Και η ουσία είναι στην τήρηση των εθίμων, προσαρμοσμένων όμως στις ανάγκες της σημερινής εποχής.

Φίλοι μου έχετε πάντα κατά νου πως τα παιδιά το Πάσχα δεν περιμένουν μόνο τα δώρα τους, αλλά κυρίως τους νονούς τους και ό,τι αυτοί συμβολίζουν. Η παρουσία σας είναι αυτή που θα κρατήσουν στην καρδιά τους και στη μνήμη τους και η διάθεση σας είναι αυτή που θα τα κάνει να περάσουν όμορφα και το φετινό Πάσχα! Και τέλος, όπως έχουμε πει, τα καθήκοντα ενός νονού ξεκινούν με την βάπτιση και δεν τελειώνουν ποτέ! Ο νονός είναι πάντα νονός! Μην ξεχνάτε τα βαφτιστήρια σας ακόμα και μετά την ενηλικίωσή τους. Μια λαμπάδα από τα χέρια του νονού αποτελεί πάντα ένα σύμβολο αγνής αγάπης και ενδιαφέροντος ακόμα και για παιδιά μεγαλύτερης( ή και πολύ μεγαλύτερης) ηλικίας!

 

Καλές αγορές και καλό Πάσχα,

Nona

([email protected])