Καλοί μου φίλοι, καλημέρα!


Άλλη μια εβδομάδα πέρασε και όλη η παρέα των Nst Nastasia υποδέχεται με γλυκιά  διάθεση τον χειμώνα. Η νέα μας κολεξιόν έχει κλέψει τις εντυπώσεις και επί τη ευκαιρία θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε επιλέγοντας τα βαπτιστικά μας είδη!


Αυτές τις μέρες, λοιπόν, μέσα στον δημιουργικό οίστρο της παραγωγής μας, περάσαμε σε ένα πιο φιλοσοφικό επίπεδο και συζητήσαμε έντονα το θέμα που εγώ σήμερα θα σας μαρτυρήσω: Πότε και γιατί επιλέγουμε να γίνουμε νονοί.


Πολλές οι απόψεις που ακούστηκαν, όμως η Nona σας παρουσιάζει τις πιο έγκυρες, λαμβάνοντας υπόψιν όλους τους κοινωνικο-οικονομικο-ψυχολογικούς παράγοντες.


Λοιπόν αγαπητοί μου, ας ξεκινήσουμε από τα βασικά:


α) Το να γίνεις νονός/α δεν είναι ηθικός - θρησκευτικός καταναγκασμός. Αυτό σημαίνει ότι κανείς δεν μας υποχρεώνει να το κάνουμε, αν δεν το θέλουμε πραγματικά (π.χ δεν έχουμε την υποχρέωση να βαπτίσουμε το παιδί του ζευγαριού που έχουμε ήδη παντρέψει). Προχωράμε σε βάπτιση μόνον και εφόσον το επιθυμούμε και νιώθουμε έτοιμοι να αναλάβουμε αυτήν την αξίωση, αλλά ταυτόχρονα και ευθύνη. Επιπλέον, σε καμία περίπτωση δεν βαπτίζουμε για να αναβαθμίσουμε το κοινωνικό μας status, επειδή οι κουμπάροι κατέχουν πλούτο,  γνωριμίες ή ισχυρή κοινωνική θέση(!).


β) Δεν βάζουμε σε πρώτο πλάνο τα έξοδα της βάπτισης. Ναι, φυσικά και μια βάπτιση έχει κάποιο κόστος, όμως δεν θα πρέπει αυτό να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην επιθυμία μας να γίνουμε νονοί. Ειλικρινά, έχω βαρεθεί να ακούω wannabe νονούς να υποστηρίζουν πως δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα, ειδικά στη σημερινή εποχή. Θεωρώ πως μάλλον πρόκειται για φθηνές (λόγω κρίσης!) δικαιολογίες.. Σημασία έχει η διάθεση και όχι τα χρήματα. Από μία βάπτιση εξάλλου εκείνο που μένει είναι το ίδιο το μυστήριο και η ονοματοδοσία και όχι τα υπερεκτιμημένα υλικά αγαθά. Και εννοείται πως υπάρχουν στο εμπόριο οικονομικές λύσεις για κάθε βαλάντιο ( ρίξτε μια ματιά και στις δικές μας προσφορές!).


γ) Φίλοι μου, το πιο σημαντικό το άφησα για το τέλος και αφορά το ψυχο-συναισθηματικό κομμάτι της όλης διαδικασίας. Θα ήθελα λοιπόν να τονίσω πως η βάπτιση ενός παιδιού επικυρώνει με τον καλύτερο τρόπο την εκτίμηση και τον σεβασμό που τρέφουμε προς τους γονείς του. Εκδηλώνουμε έτσι, την πρόθεση μας να σταθούμε στους ίδιους και στο παιδί σε ό,τι μας χρειαστούν  και επισφραγίζουμε την επιθυμία μας για μία σχέση- κουμπαριά που θα κρατήσει εσαεί. Γι’ αυτό θα πρέπει όσοι αυτοπροτείνονται για νονοί, να είναι είναι σίγουροι ότι θέλουν αυτήν την πνευματική σύνδεση με την συγκεκριμένη οικογένεια.


Αν λοιπόν νιώθετε έτοιμοι να γίνετε κι εσείς νονοί, μην ξεχνάτε πως τα ωραιότερα βαπτιστικά πακέτα της αγοράς, βρίσκονται εδώ, στα Nst Nastasia.com! Διαλέξτε εσείς αυτά που ταιριάζουν καλύτερα στο βαπτιστήρι σας, μάθετε απ’ έξω το «Πιστεύω» (για να σας συμπαθήσει κι  ο παπάς!), βάλτε καλό λάδι στο παιδί και... Πάντα Άξιοι!!!


Φιλιά,


Nona