Αγαπητοί μου φίλοι καλημέρα και καλή εβδομάδα!

 

Καταρχήν θα ήθελα να σας εκφράσω την χαρά μου που η παρέα μας όλο και μεγαλώνει. Σας ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σας στο blog μας και για να μην φλυαρήσω περαιτέρω (καθώς δεν μου είναι και ιδιαίτερα δύσκολο) περνάω κατευθείαν στο σημερινό μας θέμα που ανέκαθεν απασχολούσε γονείς και νονούς:

 

Πότε είναι η κατάλληλη ηλικία για να βαπτιστεί το παιδί/ βαπτιστήρι μου;

 

Λοιπόν καλοί μου φίλοι, αν και οι απόψεις πράγματι διίστανται η Nona θα σας βγάλει από τους προβληματισμούς.

 

Υπάρχουν  3 περίοδοι που γίνεται συνήθως η βάπτιση του παιδιού. Το πρώτο διάστημα είναι μέσα στους πρώτους έξι μήνες ζωής. Το δεύτερο είναι λίγο πριν κλείσει τον πρώτο του χρόνο και το τελευταίο από 1 έτους και μετά. Αν δούμε το ζήτημα πρακτικά και μόνο, θα λέγαμε πως σίγουρα το να γίνει η βάπτιση μέσα στον πρώτο χρόνο του παιδιού, υπερτερεί σε πολλά σημεία. Αφενός, το παιδί είναι πιο εύκολο να καταδυθεί στην κολυμπήθρα καθώς είναι πιο ελαφρύ. Αφετέρου, δεν έχει μεγάλη συναίσθηση της όλης διαδικασίας και άρα δεν φοβάται ούτε αγχώνεται τόσο, όσο ένα μεγαλύτερο παιδάκι που νιώθει ότι είναι το επίκεντρο και αρκετές φορές τρομάζει και δυσφορεί εξαιτίας του αγνώστου του τελετουργικού και της παρουσίας του κόσμου.

 

Μέσα στον πρώτο χρόνο το μωρό μας είναι πιο εύκολο να περάσει την όλη διαδικασία «ανώδυνα». Ωστόσο, για τα μωράκια που έχετε αποφασίσει να κάνετε την βάπτιση πριν τους έξι μήνες ζωής θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Το μυστήριο της βάπτισης ίσως τα ταλαιπωρήσει αρκετά. Καλό θα ήταν να προβείτε στη βάπτιση, μόνον και εφόσον ο καιρός το επιτρέπει. Προτιμήστε τους καλοκαιρινούς μήνες προκειμένου να αποφύγετε την έκθεση του μωρού στο κρύο και σε ό,τι αυτό συνεπάγεται.

 

Θα επισημαίναμε λοιπόν πως το καλύτερο διάστημα για να γίνει η βάπτιση είναι τελικά από τους 6 έως τους 12 πρώτους μήνες ζωής. Σ’αυτό το διάστημα τα μωρά είναι πιο εύκολο να «συνεργαστούν», καθώς έχουν αναπτυχθεί τόσο, ώστε να μπορεί ο νονός να τα κρατήσει καλύτερα, δε φοβούνται ιδιαίτερα και είναι πιο εύκολο να ηρεμήσουν μετά το μυστήριο.

 

Ωστόσο αγαπημένοι μου, η καλύτερη χρονική στιγμή για να γίνει η βάπτιση του παιδιού είναι αυτή που εμείς θα επιλέξουμε, βάσει των αναγκών, των ιδιαιτεροτήτων και του χαρακτήρα του. Και ας μην ξεχνάμε πως όποτε κι αν αποφασίσουμε να  γίνει η βάπτιση του παιδιού μας, τα βαπτιστικά NstNastasia είναι η  καλύτερη επιλογή καθώς βρίσκουμε τα πιο όμορφα πακέτα και είδη βάπτισης για κάθε ηλικία!

 

Εφόσον λοιπόν τα βαπτιστικά βρέθηκαν και ο μικρός πρωταγωνιστής- πρωταγωνίστρια θα λάμπει μέσα σε αυτά, εσείς θα ορίσετε την σπουδαία ημέρα πρεμιέρας, οπότε και θα εμφανιστεί στο κοινό με super look και όνομα! Η επιλογή είναι δική σας...

 

Φιλιά πολλά,

 

Nona