Η μοντέρνα κοινωνία περιστρέφεται γύρω από την ομορφιά και την αυθεντικότητα, ιδανικά τα οποία έχουν αγκαλιαστεί κι εφαρμοστεί από τη μόδα. Έτσι και η οργάνωση της βάπτισης, προσφέρεται για την εκτόνωση κάθε μητέρας ή νονάς που λατρεύει τη διαδικασία!

Αφήνοντας τη θέση της ως Fashion PR Specialist στη Νέα Υόρκη, η 25χρονη Αναστασία Χαλιώτη ίδρυσε πριν μερικούς μήνες το www.nstnastasia.com ,και πλέον δημιουργεί βαπτιστικά ρούχα σαν να βγήκαν από τις πιο διάσημες πασαρέλες.

Η ίδια μας εξηγεί καλύτερα!

Ήταν δύσκολη απόφαση να αφήσεις τη δουλειά στη Νέα Υόρκη;

Η ζωή πάντα μας δελεάζει με προκλήσεις. Η Νέα Υόρκη είναι μία παρένθεση που δεν έχει κλείσει ακόμα αλλά είναι πιο σημαντικό για εμένα να στηρίζω την ελληνική οικονομία καθώς τα ρούχα μου είναι ελληνικής ραφής και προέλευσης. Για πολλούς παίρνω ρίσκο αφήνοντας μια καλή καριέρα. Για ‘μενα το ρίσκο είναι να σβήσει τ’ όνειρό μου κι αυτό του τόπου μας.

Αναστασία, τι είναι τα Nst Nastasia; Περί τίνος πρόκειται το www.nstnastasia.com;

Τα Νst είναι τα παιδιά μου! (γελάει)

Η εταιρία είναι η επέκταση της Aliot, μιας επιχείρησης των γονέων μου που από το 1979 εντάσσεται στα είδη βάπτισης. Όταν αποφάσισα ν’ ασχοληθώ με το σχέδιο μόδας λοιπόν, σκέφτηκα να δημιουργήσω την σειρά με τα βαπτιστικά ρούχα. Το e-shop είναι ένα άνοιγμα στο εμπόριο του διαδικτύου. Εκεί μπορεί ο καθένας να βρει ολοκληρωμένα βαπτιστικά πακέτα σε οικονομικές τιμές αλλά και μεγάλη ποικιλία σε ρούχα κι όχι μόνο!

Τα ρούχα είναι κατάλληλα μόνο για το μυστήριο της βάπτισης;

Όχι. Μέσω του e-shop στοχεύω σε μεγαλύτερο κοινό, Ελλάδα κι εξωτερικό. Αυτό σημαίνει ότι θέλω να ειδικευτώ στο επίσημο παιδικό ένδυμα. Ένα ρούχο που να μπορεί να φορεθεί σε ειδικές περιστάσεις, όπως αυτή του γάμου, των γενεθλίων και των γιορτών.

Να χαιρόμαστε γενικώς!

Για ποιες ηλικίες κάνουν τα ρούχα σου και πως θα καταλάβουν οι μητέρες αν έχουν διαλέξει το κατάλληλο νούμερο;

Ταιριάζουν κυρίως για μωρά από 0-3 ετών, αλλά αρκετά από τα ρούχα βγαίνουν έως και 6 ετών. Στο www.nstnastasia.com έχουμε βάλει έναν ειδικό οδηγό για να μετρήσετε το παιδί σας και να το κατατάξετε στο νούμερό του.

Από πού αντλείς την έμπνευσή σου;

Η μόδα πάντα ήταν ένα δυνατό μέσο έκφρασης. Από τον τρόπο που ντυνόμαστε κατοπτρίζεται η πολιτιστική προέλευση, νοοτροπία, προσωπικότητα, ακόμα και τα συναισθήματά μας. Επιπλέον η μόδα έχει το προτέρημα να συνδυάζει την πρακτικότητα με την αισθητική, και μπορεί να γίνει αντιληπτή ως «ρεαλιστική μορφή τέχνης». Στο σημείο αυτό βρίσκετε εμένα. Σ’ αυτή τη χρυσή κλωστούλα όπου η πραγματικότητα των παιδιών είναι ακόμα παραμυθένια και η ζωή είναι ένα παιγνίδι.

Tα Νst Νastasia δημιουργούνται για να μας ρωτάνε από πότε αρχίσαμε να παίρνουμε τόσο στα σοβαρά τον εαυτό μας;

Παρατηρήσαμε ότι έχεις δώσει ιδιαίτερες ονομασίες στα ρούχα. Ποιο είναι το μήνυμά σου;

Όλα τα ονόματα είναι από ποιητές μιας άλλης εποχής. Εκείνης με τις πριγκίπισσες και τους λόρδους όπου η ευγένεια και ο σεβασμός ήταν η τέχνη της ειλικρίνειας και της διπλωματίας. Εκείνης της συμπεριφοράς που δίνει κύρος στην ύπαρξή μας και τέχνη στην αρχοντιά μας. Είναι αρετές που πρέπει να υπενθυμίζουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Υπήρξε και η σκοτεινή πλευρά της εποχής εκείνης. Τι έχουν να πουν τα Nst γι’ αυτό;

Υπάρχει κι αυτή η πλευρά που δεν αφορά την ενέργεια των Nst. Τα ρούχα μου έχουν να προβάλλουν όμορφες ιστορίες και να θυμίσουν στους ενήλικες την αθωότητα.

Όταν μάλιστα κάποιος επισκεφτεί τη σελίδα μας, θα βρει το banner για το Χαμόγελο του Παιδιού. Πατώντας κάποιος επάνω μπορεί να συμβάλλει στον οργανισμό.

Γιατί μπορεί κάποιοι από ‘μας να ζούμε στο παραμύθι μας, αλλά είμαστε εδώ και γι’ αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη.

Από πού πήραν το όνομά τους τα Nst Nastasia;

Το Nst (Νon Stress Test), είναι ένα τεστ που εφαρμόζεται σε έμβρυα για να μετρήσει το μέγεθος της καρδιάς τους. Τα υπόλοιπα δικά σας!

Πού μπορούμε να δούμε από κοντά τα ρούχα;

Μπορείτε να τα βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό (Ευρώπη, Αμερική, Καναδά). Εάν βρίσκεστε στην Αθήνα τότε μπορείτε να κλείσετε ραντεβού στο 210-9480081 κι να ‘ρθετε στα κεντρικά μας στο Π. Φάληρο. Εδώ θα μπορέσετε να δείτε όλη την collection ή και να κάνετε το δικό σας μοναδικό συνδυασμό υφασμάτων. Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε κι από κοντά!